stratele

Kun kaksi keski-ikäistä ukkelia alkaa illanistujaisten ohessa lyömään kämmeniä yhteen molempien pitkäaikaisesta haaveesta, saattaa homma lähteä täysin lapasesta… Eli molemmilla on ollut kauan haaveena rakentaa oma kitara. Molemmat on kitaraa soittaneet parhaimmillaan yli 35 vuotta joten nyt olisi aika tehdä haaveista totta.

Syyskuun alussa 2022 homma laitettiin tulille ja projekti alkoi. Tavoitteena reilun kahden kuukauden aikana rakentaa soittokelpoiset kitarat. Toinen rakentaa Fender Telecaster -tyyppisen kepin ja toinen saman valmistajan Stratocaster mallisen kuusikielisen. 

Ohjeita ei kysellä vaan kaikki mahdollinen tieto haetaan internetin ihmeellisestä maailmasta. 

Samalla syntyi idea projektin videoimisesta ja siksi hommaa pääsee seuraamaan ihan jokainen jolla interneetti -yhteys on käytössä. 

Kun projekti valmistuu niin käymme esittämässä tuotoksemme viidelle ammattisoittajalle jotka arvostelee kättemme jäljen. Tämä pistää äijien ottamaan homma tosissaan eikä vain leikittelemään. 

Tarkoituksena ei ole todistella että olisimme täysin puutyö-untuvikkoina huippu soitinvalmistajia vaan että pystymmekö näillä ”taidoilla” ja ohjeilla tekemään soitettavan soittimen ja ehkä antamaan intoa muillekin asiasta kiinnostuneille.

Kitarantekoterveisin: 

Api & Kaitsu

  • Aihetta hipoen
  • Kitaran rakentaminen
  • Soittaminen
  • Työkalut

Uusin Guirtarmaking by Dummies katsottavisa.

Jakso nambör tuu elikkä kakkos osa. Jäbät alkaa saamaan runkoa kasaan eli body and soul. Tästä taas edetään KaiCasterin ja ApiCasterin matkaa kohti soittopeliä ja kansainvälisiä areenoita. 

Guitarmaking by Dummies muita videoita.