Kausi kaksi, eli lisää kitaroita!!

Kuten jo tuossa viime tuotantokauden lopussa kerroimme, kitaranrakentaminen ei jäänyt noihin kahteen ensimmäiseen soittimeen. Allekirjoittaneella hommeli jatkui pitkin talvea mutta Kaitsun kanssa olimme harva se päivä yhteydessä ja mietittiin millä tavalla hommaa aletaan viemään etiäppäin. Koitti kesä ja huomattiin että taas tulee kiire. Kaitsun ulkomaankomennus alkaisi noin lokakuun puolenvälin tienoilla ja homma pitäisi saada käyntiin. Vihdoin saatiin sovittua että kummatkin ottaa pitkän viikonlopun ja pistetään kuvaukset käyntiin. Näin saatiinkin ”filmi rullaamaan” syyskuun ensimmäisenä päivänä, lähes tasan vuosi siitä kun edelliset soittimet alkoivat näkemään amatöörimäistä soitinrakennusta.

Jo heti alussa oli selvää että uusi kausi olisi enemmän ”ohjelmamaisempi” (mitä se nyt ikinä tarkoittaakaan) ja siinä olisi useampia elementtejä joista osa toistuu jokasessa jaksossa. Samalla myös päätettiin että itse rakentamista ja siitä saatua ”tietoa” anyloitaisiin tarkemmin jotta jos joku noista meidän härpäkkeiden tekemisestä kiinnostuu niin olisi samalla jonkunlainen opas siitä mitä pitää tehdä.. ja ehkä mitä EI pidä tehdä.

Jo alusta oli selvää että tulevat soittimet tulisi erottumaan edellisistä monellakin eri osa-alueella. Kun ns. Fender -tyyppiset kepit oli jo pölyyntymässä niin seuraan piti saada Gibson -tyyppiset kitarat jotta itse työtapa, materiaalit ja lopputulos olisi mahdollisimman kaukana edellisistä. Kummpatkin oltiin aika selkeitä mitä tullaan tekemään. Les Paul -tyyppisiin kitaroihin emme vielä olleet valmiita ja siksi valitsimme esikuviksi SG:n ja Flying V:n. Se että ovatko ne sen helpompia rakentaa ei käynnyt kummankaan mielessä mutta jotenkin ne vain tulivat heti molemmille mieleen.

Jo talven aikana olimme teettäneet useitakin sapluunoita joiden avulla on helpompi tehdä oikean malliset soittimet. Ystävämme Marcos oli onneksi yhteistyöhaluinen ja leikkasikin laaserilla meille 6 eri sapluunaa (SG, Flying V, Strato, Tele, Explorer ja Jaguar) ja ne tulivat heti noiden sovittujen mallien kanssa käyttöön. Wink: noita sapluunoja tulee muuten myyntiin meidän verkkokauppaan joten sieltä saa jokainen soitinrakentaja ostaa omiin projekteihin (maksamaton mainos).

Mutta hommat alkoi sovitusti ja kävimme hakemassa ison lankun mahokia paikallisesta puutavarakaupasta ja materiaali oli sopivan kuivaa soittimien tekoon. Samalla myös iso lankku vaahteraa josta päätimme että tehdään otelaudat koska emme halunneet käyttää uhanalaisia materiaaleja.. toki myös kalliimpia. Tämä toi samalla vähän stressinpoistoa koska nyt matskua oli tarpeeksi molempien ”keppeihin” ja vähän ylimääräistä joten jos mokaa, niin ei oo ihan täysi katastrooffi. Ja kun tulette seuraamaan kautta niin osuimme tässä enemmän kuin oikeaan.

Nyt pari kuvaussessiota myöhemmin ollaan saatu homma hyvin liikkeelle ja taas ollaan mokattu, opittu, ymmärretty ja oltu ymmällämme mutta nautittu niin pirusti tekemisestä. Mitä tähän voi muuta sanoa: ”meidän mielestämme kitaranrakentaminen on aika hienoo puuhaa”.

Käykää subscraibaamassa, tykkäämässä ja katsomassa vidoita meidän Youtubechannelilla, instagrammissa ja facebookissa.

Jaa tämä somessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top